Erre a napra nem ígértek túl jó időt, ezért ekkorra időzítettük a múzeumokat és nyitás előtt még egy kis séta a Hyde park és a Buckingham Palota környékén.
Buckingham Palota és környéke
Délelőtt a Science Museum-ot, délután a Natural History Museum-ot. Ennyi idő alatt csak ízelítőt kaphattunk, de ettől függetlenül lehengerlő volt mindkettő.
Science Museum képeink :
Science Museum
Natural History Museum képeink:
Natural History Museum
Számomra a nap és talán a teljes londoni túra csúcspontja az volt, hogy a két múzeum között sikerült egy igazi angol délutáni teát abszolválni a Kensington Palota Orangery részében.
A hely maga télikert volt korábban, ahová a narancsfákat behozták télire. Most egy elegáns teázó működik benne.
Ezt a fajta teázást az angolok cream tea-nek hívják, mert a teához felszolgálnak mazsolás kalácsot eper dzsemmel és ún clotted cream-mel (tejszín és vaj közötti átmenet, édes) . A tányér három szintes, alul vannak a lazacos, uborkás szendvicsek, középen a kalács, felül a dzsem és a cream. Dekadensebb vendégek, mint én , pezgőt is kérhetnek hozzá.
Azt hiszem, hogy ezzel sikerült a családtagjaimat is lenyűgözni.
Persze a parkok, melyeken áthaladtunk szintén nagyon szépek voltak, rengeteg nyíló tavaszi virággal, de az idő valóban borús és szeles volt, ezért ezt a részét csak mérsékelten tudtuk élvezni.
teázás az Orangery-ben :
Orangery és séta
Buckingham Palota és környéke
Délelőtt a Science Museum-ot, délután a Natural History Museum-ot. Ennyi idő alatt csak ízelítőt kaphattunk, de ettől függetlenül lehengerlő volt mindkettő.
Science Museum képeink :
Science Museum
Natural History Museum képeink:
Natural History Museum
Számomra a nap és talán a teljes londoni túra csúcspontja az volt, hogy a két múzeum között sikerült egy igazi angol délutáni teát abszolválni a Kensington Palota Orangery részében.
A hely maga télikert volt korábban, ahová a narancsfákat behozták télire. Most egy elegáns teázó működik benne.
Ezt a fajta teázást az angolok cream tea-nek hívják, mert a teához felszolgálnak mazsolás kalácsot eper dzsemmel és ún clotted cream-mel (tejszín és vaj közötti átmenet, édes) . A tányér három szintes, alul vannak a lazacos, uborkás szendvicsek, középen a kalács, felül a dzsem és a cream. Dekadensebb vendégek, mint én , pezgőt is kérhetnek hozzá.
Azt hiszem, hogy ezzel sikerült a családtagjaimat is lenyűgözni.
Persze a parkok, melyeken áthaladtunk szintén nagyon szépek voltak, rengeteg nyíló tavaszi virággal, de az idő valóban borús és szeles volt, ezért ezt a részét csak mérsékelten tudtuk élvezni.
teázás az Orangery-ben :
Orangery és séta




Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése